В Австрії від коронавірусу вже вакцинували понад 85 тисяч дітей

В Австрії від коронавірусу вже вакцинували понад 85 тисяч дітей

Укрінформ
В Австрії першу дозу вакцини від COVID-19 вже отримали понад 85 тис. дітей у віці від 5 до 11 років.

Як передає Укрінформ, про це у понеділок повідомив у своєму Твіттері очільник австрійського МОЗ Вольфганг Мюкштайн.

“Нині в Австрії понад 85 тис. дітей у віці від 5 до 11 років вже отримали першу дозу вакцини від коронавірусу. Це приблизно 15% цієї вікової групи", - повідомив міністр.

За його словами, багато батьків висловили бажання вакцинувати своїх дітей. З огляду на це, у понеділок в країну прибуде перша велика партія "дитячої" вакцини від коронавірусу – 258 тис. доз.

"Таким чином ми можемо й надалі задовольняти високий попит і забезпечити всіх дітей захисною вакцинацією від коронавірусу", - додав Мюкштайн.

Раніше в австрійському МОЗ заявляли про намір придбати розроблену Biontech/Pfizer "дитячу" вакцину від COVID-19. До цього в країні вже робили щеплення дітям віком від 5 до 11 років вакциною виробника Biontech/Pfizer – третиною від дози для дорослих. Це відбувалося в режимі "off-label".

Як відомо, наприкінці листопада Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) рекомендувало розширити застосування препарату від коронавірусу Comirnaty компаній Pfizer/BioNTech для вакцинації дітей віком від п'яти до 11 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-