США звинуватили Китай у перешкоджанні морській торгівлі на понад $3 трильйони щороку

США звинуватили Китай у перешкоджанні морській торгівлі на понад $3 трильйони щороку

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен звинуватив Китай у «агресивних діях» в Індо-тихоокеанському регіоні, які загрожують вільному мореплавству та міжнародній торгівлі на суму понад $3 трильйони щороку.

Про це він заявив у вівторок під час виступу в Джакарті, Індонезія, про підходи США до ситуації в регіоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Країни в усьому регіоні хочуть, щоби така поведінка (Китаю – ред.) змінилася – ми теж», - заявив глава Держдепартаменту США.

У своїй промові Блінкен наголосив, що Вашингтон взаємодіятиме із союзниками й партнерами для того, щоби «захистити порядок, заснований на правилах». Він також зауважив, що країни регіону повинні мати право «обирати власний шлях».

У цьому зв’язку держсекретар США підкреслив, що Китай своїми діями створив широкі занепокоєння в регіоні.

«Саме тому ми вирішили забезпечити свободу судноплавства в Південнокитайському морі, де агресивні дії Пекіна загрожують переміщенню для торгівлі на суму понад $3 трильйони щороку»,- наголосив глава американської дипломатії.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен перебуває з візитом у столиці Індонезії, Джакарті. Він висловив підтримку Індо-тихоокеанському регіону, вільному від політики примушення й тиску з боку Китаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-