У Нідерландах збудують дві атомні електростанції

У Нідерландах збудують дві атомні електростанції

Укрінформ
У Нідерландах після дев’яти місяців переговорів завершено формування коаліційної угоди, у якій йдеться про подальші плани країни на найближчі роки.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS, зокрема, йдеться про будівництво двох атомних електростанцій.

“Буде зроблено необхідні кроки для будівництва двох нових атомних електростанцій. Електростанція в Борсселе також експлуатуватиметься довше”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Нідерланди хочуть бути лідером у Європі в боротьбі з глобальним потеплінням.

Девіз майже 50-сторінкового документа: “Дбаємо один про одного і дивимось у майбутнє”.

Таким чином до 2030 року планується зменшення викидів CO2 щонайменше на 55%.

Також, зокрема, серед основних пунктів угоди, що за урядовою програмою допомога з догляду за дитиною для працюючих батьків становитиме 95 %, йдеться про дитячий садок. У майбутньому планується покривати витрати батьків на дитячий садок на 100%.

Для подолання житлової кризи в країні планується зводити до 100 000 будинків на рік. Будуватимуть як у межах міст, так і за межами міст.

Також планується прискорити утеплення погано ізольованих будинків.

Щодо співпраці з метою розвитку, то додатково буде виділено 500 мільйонів євро. Додаткові гроші підуть на глобальну програму вакцинації та допомогу країнам, що розвиваються, у пом'якшенні наслідків зміни клімату, адаптації до зміни клімату та надання допомоги в регіоні.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах домовилися про формування правлячої коаліції.

До складу нової правлячої коаліції увійшли ті ж партії, що й у 2017 році: очолювана прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте “Народна партія за свободу та демократію” (VVD), партія D66 (“прогресивні демократи”), “Християнський союз” (CU), “Християнсько-демократичний заклик” (CDA).

Фото: ANP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-