Франція обмежить сполучення з Британією через поширення Омікрону

Франція обмежить сполучення з Британією через поширення Омікрону

Укрінформ
Франція обмежить в’їзд з Британії через надзвичайно швидке поширення штаму Омікрон.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press

Речник французького уряду Габріель Атталь заявив, що туристичні та ділові поїздки з Британії «будуть обмежені» і дозволятимуться лише у виняткових випадках. За його словами, французькі громадяни все ще зможуть поїхати до Британії, однак після прибуття вони мають зробити тест на коронавірус та піти на ізоляцію на дві доби.

У французькому уряді заявляють, що ці заходи дозволять обмежити поширення нового штаму коронавірусу. Також уряд планує провести спеціальну нараду у п’ятницю, на якій обговорюватимуться подальші заходи у зв’язку зі спалахом захворювань.

Наразі домінуючим варіантом коронавірусу у Франції є Дельта, однак керівництво країни побоюється, що швидке поширення Омікрону в Британії може загрожувати і Франції.

Зазначається, що у середу в Британії зафіксували найбільшу кількість випадків COVID-19 з початку пандемії, а в МОЗ країни попередили про можливе погіршення ситуації після святкування Різдва.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон підтвердив перший летальний випадок від штаму коронавірусу Омікрон у країні. 

Фото: РА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-