Кількість випадків штаму Омікрон в Бельгії за тиждень зросла майже втричі

Кількість випадків штаму Омікрон в Бельгії за тиждень зросла майже втричі

Укрінформ
Упродовж тижня співвідношення людей, інфікованих новим штамом Омікрон, зросло з 3 до 8 відсотків серед всіх випадків захворювання на COVID-19.

Як повідомляє Укрінформ, про це у п’ятницю пише бельгійське видання The Brussels Times.

«На варіант коронавірусу Омікрон наразі припадає 8 відсотків всіх зареєстрованих випадків інфекції в Бельгії. Цей показник зростав, у середньому, на 2 відсотки на день. У понеділок цей варіант був відповідальний за 3 відсотки всіх випадків, у четвер – вже за шість відсотків, і в п’ятницю знову зріс ще на 2 відсотки», - наголосив провідний вірусолог країни Марка Ван Ранст (Marc Van Ranst).

Вчений зазначив, що такий швидкий розвиток хвороби не є несподіваним. Раніше таке явище спостерігалося у Південній Африці, у Великій Британії та у Данії. В абсолютних цифрах це означає, що в Бельгії на цей варіант хвороби щоденно інфікуються від 700 до 1000 людей. При цьому Омікрон поступово витісняє варіант коронавірусу Дельта і буде домінантним штамом вже за кілька тижнів. Пік хвилі захворюваності на цей новий варіант COVID-19 в Бельгії припаде як раз на різдвяні та новорічні свята.

За результатами досліджень, які наводить видання, після подвійного щеплення вакциною AstraZeneca захист організму від варіанту Омікрон складає від 0 до 71 відсотка, після повного курсу вакцинації з використанням Pfizer – від 40 до 75 відсотків. За останніми даними, наразі спостерігається значне скорочення нових випадків варіанту коронавірусу Омікрон у людей старшої вікової групи, які вже встигли отримати третю, бустерну дозу вакцини.

Як зазначає видання, рівень наукових знань щодо нового варіанту COVID-19 Омікрон все ще є недостатнім, зокрема щодо характеру проявів в організмі людини, симптомів та реагування вірусу на чинні вакцини.

За попередніми даними південноафриканських лікарів, попри підвищену агресивність у поширенні, варіант Омікрон рідше за інші штами інфекції призводить до важких випадків захворювання, та має прояви, переважно, у вигляді болі у м’язах та підвищеної втоми.

Як повідомлялося, за даними Worldometer, станом на 17 грудня у світі зафіксовано 273 237 321 випадок COVID-19, зокрема 5 353 127 - летальних, одужали 245 306 190 осіб.

Фото: РА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-