Кількість жертв тайфуну на Філіппінах сягнула 12 осіб

Кількість жертв тайфуну на Філіппінах сягнула 12 осіб

Укрінформ
У п’ятницю кількість смертей внаслідок потужного тайфуну на Філіппінах сягнула 12 осіб, однак очікується, що ця цифра може зрости.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що більшість з цих 12 людей утонули під час повеней або загинули від падіння дерев. ЗМІ відзначає, що тайфун «Рей» із поривами вітру до 195 кілометрів на годину обрушився на південні та центральні райони архіпелагу. Через нього без домівок лишилися майже 300 000 людей, були пошкоджені будинки, перервані лінії комунікацій та дроти електромереж.

Президент країни Родріго Дутерте заявив, що збирається відвідати центральні та південні регіони, пошкоджені тропічним штормом, аби особисто оцінити масштаби катаклізму.

«Я не дуже хвилююся через пошкоджені будівлі. Я боюся того, що може загинути багато людей», - заявив Дутерте журналістам.

Метеорологи прогнозують, що в суботу шторм вщухне. Зазвичай на Філіппінах трапляється до 20 тайфунів на рік, але цей був найсильнішим та викликав найбільші пошкодження. Через нього вже скасували десятки авіарейсів та зупинили роботу кількох портів.

Як повідомляв Укрінформ, на Філіппінах евакуювали тисячі людей до укриттів через наближення до узбережжя країни потужного тайфуну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-