Ірландія на тлі пандемії ввела комендантську годину

Ірландія на тлі пандемії ввела комендантську годину

Укрінформ
Уряд Ірландії ухвалив рішення запровадити комендантську годину, починаючи з 20 грудня у готелях, кінотеатрах, барах, ресторанах та театрах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Кабінет міністрів Ірландії погодився з тим, що заклади сфери послуг, кінотеатри та театри мають закриватися до 20:00, щоб запобігти поширенню хвороби COVID-19.

Прем'єр-міністр Ірландії Майкл Мартін сказав, що новий штам коронавірусу Омікрон являє собою «значну загрозу».

У телевізійному зверненні він сказав, що більше третини нових випадків COVID-19 упродовж останніх днів в країні пов’язані з новим штамом.

«Він настільки активно поширюється на усі вікові групи, що ми, ймовірно, будемо фіксувати нові інфекції зі швидкістю, що набагато перевищує все, що ми бачили до сьогодні – це настільки серйозно», - зазначив Мартін.

Нові заходи, узгоджені у п'ятницю, також передбачають, що кількість глядачів, які можуть відвідувати спортивні заходи, буде обмежена на 50% - до щонайбільше 5 000 осіб. Усі заходи у приміщенні зможуть приймати відвідувачів на 50% місткості. Весільні церемонії матимуть обмеження по відвідуваності - до 100 осіб.

Ці заходи будуть діяти до 30 січня, втім, цей термін на стадії перегляду.

В Ірландії протягом доби було зареєстровано ще 3 628 випадків захворювання на коронавірус. Станом на 15 грудня від початку пандемії в країні унаслідок коронавірусної хвороби померли 5 835 людей.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 18 грудня виявлено 273 999 136 випадків зараження коронавірусом. Згідно з цими даними, у світі зафіксовано 5 361 511 летальних випадків внаслідок хвороби, одужали від недуги 245 970 547 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-