У Москві експоліцейський вийшов на Красну площу з плакатом «Путін убивця»

У Москві експоліцейський вийшов на Красну площу з плакатом «Путін убивця»

Укрінформ
У столиці Росії на Красній площі затримали майора поліції у відставці Олега Кашинцева. Він вийшов на площу з плакатом, на якому було написано: «Свободу Навальному. Putin is a killer» («Путін убивця»).

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на "Радіо Свобода".

Кашинцев, який був одягнений у форму поліціянта, простояв із плакатом кілька хвилин, після чого колишні колеги доставили його до відділку МВС. Затриманого звинуватили у порушенні правил проведення пікетування та незаконному носінні форменого одягу із символікою правоохоронних органів. Після складання протоколів Кашинцев був відпущений із поліційного відділку до судового засідання.

Олег Кашинцев пропрацював у правоохоронних органах 18 років, з них 14 – у карному розшуку. У 2019 році він звільнився з органів МВС у званні майора через незгоду з діями влади щодо опозиції. Кашинцев взяв участь у кількох акціях на підтримку Олексія Навального, на одній із них він був затриманий.

Нагадаємо: Олексія Навального було отруєно на території Росії 20 серпня минулого року. Декілька європейських лабораторій знайшли в організмі опозиціонера сліди бойової отруйної речовини «Новічок», яка виробляється в Росії та заборонена до використання міжнародною Організацією із заборони хімічної зброї.

Фото: SOTA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-