Білоруські спецслужби випробовують нову тактику на кордоні з Польщею

Білоруські спецслужби випробовують нову тактику на кордоні з Польщею

Укрінформ
Білоруські спецслужби в останні дні почали використовувати новий метод допомоги мігрантам нелегально перетинати кордон із Польщею: відволікають увагу польських силовиків в одному місці, а нелегали незаконно перетинають кордон за кількасот метрів далі.

Про це повідомила PAP речниця Прикордонної служби Польщі Анна Міхальська, передає Укрінформ.

Як повідомила Прикордонна служба РП у Твіттері, 20 грудня польсько-білоруський кордон намагалися перетнути 26 осіб. Це найменша кількість мігрантів, яка намагалася форсувати польський кордон, від початку серпня. Зокрема, на відрізку кордону, що охороняється прикордонною заставою у Бяловежі, група з 10-ти іноземців намагалася прорватися до Польщі.

“Ця спроба показує, що вже декілька днів білоруси випробовують нові методи. Зокрема, в одному місці вони перерізають колючий дріт і висилають туди групу іноземців, які галасують, кидають каміння і фрагменти дерев, осліплюють (лазерами – ред.). Натомість, кількадесят метрів далі друга група іноземців непомітно намагається перетнути кордон”,- повідомила Міхальська.

За її словами, такий метод дій білоруси застосовують упродовж останнього тижня.

Як повідомлялося, криза на польсько-білоруському кордоні триває від серпня. Відтоді у Польщі зафіксовано приблизно 40 тис. спроб нелегально перетнути кордон.

Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь та РФ у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку.

Варшава планує збудувати до середини 2022 року на відрізку кордону з РБ загородження протяжністю майже 200 км і заввишки понад 5 м.

Фото: twitter.com/mblaszczak

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-