Штати і союзники працюють над новими санкціями проти РФ – помічниця Блінкена

Штати і союзники працюють над новими санкціями проти РФ – помічниця Блінкена

Укрінформ
Сполучені Штати продовжують тісну співпрацю із союзниками та партнерами у Європі щодо підготовки нових пакетів санкцій проти Росії, які загрожуватимуть «серйозними наслідками» економіці держави в разі посилення агресії проти України.

Про це заявила у вівторок під час телефонного брифінгу помічниця держсекретаря США доктор Карен Донфрід, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сполучені Штати дуже тісно співпрацюють з нашими європейськими колегами над конкретними пакетами, що передбачають серйозні наслідки для Росії, якщо вона вдасться до військової ескалації в Україні»,- зазначила помічниця держсекретаря США.

Донфрід підкреслила, що американська сторона планує продовжувати цю роботу.

У цьому зв’язку представниця Держдепу підкреслила, що адміністрація Байдена разом із союзними країнами чітко наголосили, що застосують у відповідь «рішучі економічні кроки, які ми ще розглядали в минулому і які завдадуть значних втрат російській економіці та фінансовій системі».

Водночас представниця адміністрації США не уточнила, які саме заходи розглядаються, і чи є серед них відключення Росії від системи SWIFT та блокування газопроводу Nord Stream 2. Вона зауважила, що офіційний Вашингтон не коментує питання санкцій публічно перед їх запровадженням.

«Отже, в контексті відключення російських банків від SWIFT можу сказати лише те, що ми, знову ж, дуже тісно консультуємось із нашими європейськими колегами щодо цілого переліку варіантів», - зазначила Донфрід.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен під час міністерської зустрічі НАТО в Ризі на початку грудня заявив, що Вашингтон і союзники готові реагувати рішуче на агресію Росії. За його словами, це передбачає, в тому числі, «запровадження високоефективних економічних заходів, від яких утримувалися в минулому».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-