Путін анонсував переговори у Женеві зі США на самому початку року

Путін анонсував переговори у Женеві зі США на самому початку року

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін на підсумковій пресконференції заявив про те, що на початку року можна очікувати переговорів з «американськими партнерами» з питань безпеки у Женеві, при цьому «представники з обох боків призначені».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на трансляцію у Ютубі

«Американські партнери нам говорять про те, що вони готові до початку цієї дискусії, цих переговорів (з питань безпеки – ред.) на самому початку року у Женеві. Представників з обох боків призначено. Сподіваюся, що розвиток ситуації піде саме цим шляхом», - сказав Путін.

Перед цим він повторив старі тези, що Україна та НАТО становлять небезпеку для Росії.

Також президент РФ нагадав, що це була «пропозиція президента Байдена, який у телефонній розмові запропонував призначити відповідальних представників для того, щоби вести переговори з питань стратегічної стабільності». «Зрозуміло, що один із найважливіших елементів сьогодні – це стабільність та забезпечення безпеки на цій ділянці, на цьому напрямку. Ми маємо зрозуміти, як буде забезпечено нашу безпеку. Без жодних хитрощів ми прямо порушили питання: жодного руху НАТО на схід далі не повинно бути. М'яч на їхньому боці, вони мають нам щось відповісти», - заявив вкотре Путін.

Президент РФ Володимир Путін проводить у четвер щорічну "велику пресконференцію". Цього року на неї було акредитовано 507 журналістів.

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ РФ опублікувало проєкт договору про так звані "гарантії безпеки", які Володимир Путін вимагає від НАТО, і які Москва передала Вашингтону.

В одному з пунктів Росія пропонує країнам НАТО взяти на себе зобов'язання, що "виключають подальше розширення НАТО, у тому числі приєднання України, а також інших держав".

Крім того, Росія пропонує відмовитись "від ведення будь-якої військової діяльності на території України, а також інших держав Східної Європи, Закавказзя та Центральної Азії". Також пропонується відмовитись від проведення військових навчань на певній відстані від кордонів Росії та країн НАТО.

Високопоставлена представниця адміністрації США заявила, що пропозиції Росії щодо врегулювання нинішнього загострення, які отримала помічниця держсекретаря США Карен Донфрід під час зустрічей в Москві, містять неприйнятні речі, однак по інших пунктах США готові вести переговори лише за участю європейських союзників та партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-