Політичні радники Німеччини та Росії хочуть зустрітися на початку січня

Політичні радники Німеччини та Росії хочуть зустрітися на початку січня

Укрінформ
Високопоставлені представники Німеччини та Росії хочуть обговорити український конфлікт на початку січня.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на німецьке інформагентство dpa.

Радник федерального канцлера Олафа Шольца з питань зовнішньої політики Єнс Плетнер і російський перемовник по Україні Дмитро Козак провели в четвер телефонну розмову та домовилися зустрітися на початку січня.

Під час розмові Плетнер учергове закликав до деескалації ситуації як в Україні, так і у прикордонній зоні з Росією та наголосив на необхідності відновлення обговорення ситуації у Нормандському форматі.

У вівторок канцлер ФРН Олаф Шольц зателефонував президенту Росії Володимиру Путіну вперше після вступу на посаду. Ця розмова також стосувалась переговорів у Нормандському форматі.

«Метою німецької сторони залишається досягти швидкої реанімації Нормандського формату», - заявили в уряді. Під час нещодавніх переговорів у Брюсселі у рамках ЄС і консультацій з президентом Франції Емманюелем Макроном канцлер ФРН Шольц постійно наголошував на готовності «вирішувати в Нормандському форматі питання, які виникають зараз у відносинах між Росією і Україною», - заявив у середу на брифінгу в Берліні речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт, повідомляє Укрінформ.

При цьому речник не виключив проведення переговорів на експертному рівні найближчим часом.

Нагадаємо: останній саміт лідерів України, Росії, Німеччини та Франції – Нормандського формату – відбувся в Парижі наприкінці 2019 року. Досягнуті там домовленості досі не виконані. На тлі розгортання російських військ біля кордону з Україною західні медіатори закликають сторони якомога скоріше повернутися за стіл переговорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-