На бельгійській арктичній станції COVID-19 виявили в більшості співробітників

На бельгійській арктичній станції COVID-19 виявили в більшості співробітників

Укрінформ
У період з 14 грудня минулого року більше половини співробітників бельгійської арктичної станції «Принцеса Елізабет» отримали позитивні тести на коронавірус, при тому, що весь персонал цього віддаленого та ізольованого від зовнішнього світу дослідницького центру був повністю вакцинований.

Як повідомляє Укрінформ, про цей випадок у неділю розповідає бельгійське видання VRT.

«Полярна арктична станція «Принцеса Елізабет» в Арктиці виявилася захопленою спалахом коронавірусу. Незважаючи на те, що всі, хто працюють на науковій станції у цій найвіддаленішій частині світу були вакциновані, з 14 грудня більше половини з них, - принаймні 16 з 25 людей, отримали позитивні тести на коронавірус», - йдеться у публікації.

Зазначається, що перший випадок інфекції був виявлений саме 14 грудня минулого року. Незважаючи на карантин, який був застосований до інфікованої людини, коронавірус швидко поширився. Щоправда, у всіх інфікованих були лише слабкі симптоматичні прояви.

Персоналу станції було запропоновано повернутися додому авіарейсом, що запланований на 12 січня поточного року, але всі співробітники й науковці виявили бажання продовжити свою роботу.

Як вже повідомлялося, за даними Worldometer, станом на 2 січня у світі зафіксовано 289 719 378 випадків COVID-19, з них 5 457 472 летальних, одужали 254 199 292 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-