У Бельгії - найбільша добова кількість COVID-19 із початку пандемії

У Бельгії - найбільша добова кількість COVID-19 із початку пандемії

Укрінформ
У Бельгії зареєстрована найбільша кількість щоденних захворювань на COVID-19 з початку пандемії, при цьому вчені попереджають, що цей показник може невдовзі значно зрости.

Як повідомляє Укрінформ, про це в четвер розповідає бельгійське видання VRT

«Дані бельгійського наукового інституту Sciensano демонструють значне зростання кількості нових випадків захворювання на COVID-19, що викликано поширенням нового варіанту Омікрон… За сім днів спостереження, до 2 січня, щодня реєстрували, у середньому, 11 778 нових випадків на добу, що на 82 відсотки більше, ніж тиждень тому. Але вже 3 січня, в понеділок, були виявлені 27 199 нових випадків інфекції, що для Бельгії є рекордним показником», - йдеться у публікації.

Як повідомляється, протягом тижня щодня з коронавірусом до бельгійських лікарень потрапляли, в середньому, 169 нових пацієнтів, що на 28 відсотків перевищує показники попередніх семи днів. Усього в лікарнях із цим діагнозом наразі перебуває 1 882 особи, з них 470 – у реанімаціях, 272 – введені у штучну кому та під'єднані до апаратів ШВЛ.

За цей же період смертність від коронавірусу склала, в середньому, 23 летальні випадки на добу, що на 26 відсотків менше, ніж протягом попереднього тижня. З початку пандемії від цієї інфекції в Бельгії загинули 28 429 людей.

За даними статистики, 76 відсотків населення країни повністю вакциновані, більше 4,5 мільйона осіб отримали бустерне, або додаткове щеплення.

Між тим, за повідомленням цього ж видання, урядовий Консультативний комітет, який провів у четвер чергове засідання під головуванням прем’єр-міністра країни Олександра Де Кроо, вирішив залишити без змін прийняті раніше обмежувальні заходи, незважаючи на невдоволення певних верств населення, зокрема, стосовно обмеження діяльності закладів культури. Зберігаються також обмеження по часу до 23.00 у роботі закладів харчування та рекомендація дотримуватися чотирьох днів дистанційної роботи протягом робочого тижня. Водночас, уже з понеділка, 10 січня, знову відкриються навчальні заклади.  

Провідні епідеміологи країни попереджають, що пік захворюваності на Омікрон у Бельгії може припасти на середину січня, коли кількість нових випадків інфекції може сягнути показників від 30 000 до 125 000 на день.

Водночас медичні фахівці наголошують, що повний курс вакцинації, та особливо бустерне щеплення, забезпечують до 80% захисту від інфікування варіантом Омікрон, і суттєво знижують ризик ускладнень під час його подолання.

У світі, станом на ранок 6 січня, зафіксували 298 285 386 випадків зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 5 482 253 смерті, одужали 256 814 882 особи. 

Фото: Belga

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-