Кількість нових COVID-випадків у Бельгії за тиждень зросла більш ніж наполовину

Кількість нових COVID-випадків у Бельгії за тиждень зросла більш ніж наполовину

Укрінформ
Кількість нових випадків інфікування коронавірусом у Бельгії протягом тижня зросла більш ніж наполовину.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише бельгійське видання The Brussels Times.

«За даними, оприлюдненими національним інститутом здоров’я Sciensano у суботу, в період з 5 по 11 січня кожного дня виявляли в середньому 24 162 випадки інфекції коронавірусу, що на 51 відсоток більше, ніж протягом попередніх семи днів. Минулого понеділка протягом одного дня було зафіксовано 37 000 нових випадків, що є рекордним показником для Бельгії з початку пандемії», - йдеться у публікації.

Водночас в країні зростає кількість проведених тестів на коронавірус – протягом тижня вона зросла на 23 відсотки - до понад 88 тисяч тестів на день. Приблизно кожен третій зроблений тест виявляв наявність інфекції.

Читайте також: Щеплення проти коронавірусу зробили майже 90% жителів Китаю

Разом з тим з понеділка, за новими правилами, повністю вакциновані люди не зобов’язані проходити обов’язкове ПЛР-тестування, навіть якщо вони мали контакт з інфікованими людьми.

Попри те, що кількість нових інфекцій почала зростати ще з Різдвяних свят, кількість летальних випадків, пов’язаних з COVID-19, продовжує знижуватися. Протягом минулого тижня внаслідок ускладнень коронавірусу помирали в середньому 20 осіб щодня, і це на 11 відсотків менше, ніж попереднього тижня. Усього з початку пандемії від COVID-19 в Бельгії померли 28,612 людей.

Так званий репродуктивний рейтинг вірусу перевищує одиницю (1,06), що означає, що інфекція продовжує поширюватися. Кількість активних випадків інфекції протягом минулого періоду у 14 днів в Бельгії зафіксована на рівні 2 441 осіб на кожні 100 000 населення.

При цьому станом на четвер, 13 січня, в Бельгії були повністю вакциновані 8,82 мільйона людей (88 відсотків дорослого населення, 77 відсотків від загального населення країни). 5,66 мільйона вже отримали додаткову бустерну дозу вакцини – 49 відсотків від загальної кількості населення.

Фото: Belga

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-