Колишній Папа Бенедикт не зміг протистояти насильству над дітьми у церкві Мюнхена

Колишній Папа Бенедикт не зміг протистояти насильству над дітьми у церкві Мюнхена

Доповідь
Укрінформ
Колишній Папа Римський Бенедикт XVI не зміг протидіяти щонайменше чотирьом випадкам насильства над дітьми у католицькій церкві в Мюнхені.

Про це йдеться у доповіді німецької юридичної фірми Westpfahl Spilker Wastl (WSW), передає Укрінформ з посиланням на BBC

Папа Бенедикт, який тоді мав ім'я Йозеф Ратцінгер, обіймав посаду архієпископа Мюнхену з 1977 до 1982 року.

У доповіді стверджується, що під час перебування Йозефа Ратцінгера на посаді архієпископа відбувались зловживання, проте обвинувачені священики продовжували виконувати свої обов'язки.

Колишній Папа Бенедикт, якому зараз 94 роки, став першим лідером Церкви, який пішов у відставку за останні 600 років - у 2013 році, посилаючись на власне виснаження.

Наразі він живе відокремленим життям на території Ватикану. Сам Бенедикт заперечує свою провину.

«Деякі з цих справ стосуються зловживань, скоєних під час його перебування на посаді та покараних державою», - сказав адвокат німецької компанії WSW Мартін Пуш.

Читайте також: Німецький кардинал відмовився від нагороди через сексуальні скандали у католицькій церкві

Загалом, у ході розслідування було виявлено що 1 670 священнослужителів в Німеччині, які вчинили в тій чи іншій формі сексуальне насильство щодо 3 677 неповнолітніх у період із 1946 по 2014 рік.

Окрім колишнього Папи, у доповіді згадувалися й інші церковні діячі, зокрема, теперішній архієпископ регіону кардинал Рейнхард Маркс. Було встановлено, що він проявив бездіяльність у двох випадках подібних зловживань.

У своїй заяві Ватикан повідомив, що вивчить деталі звіту після його опублікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-