Борис Джонсон вибачився за «карантинні вечірки» в офісі

Борис Джонсон вибачився за «карантинні вечірки» в офісі

Укрінформ
Голова уряду Великої Британії Борис Джонсон вибачився та пообіцяв виправити ситуацію після критики через "карантинні вечірки", що відбувалися в його офіційній резиденції.

Як повідомляв Укрінформ, про це повідомляє AP.

«Я зрозумів, і я це виправлю», - сказав Джонсон у парламенті після того, як старший державний службовець Сью Грей опублікувала проміжні висновки щодо кількох заходів, проведених у 2020 та 2021 роках, коли Сполучене Королівство перебувало під запровадженими урядом карантинними обмеженнями з метою стримування поширення коронавірусу.

У звіті Грей йдеться, що «брак лідерства та розсудливості» дозволив відбутися подіям, яких «не слід було допустити».

Читайте також: Карнавал у Ріо-де-Жанейро через Омікрон перенесли на квітень

Водночас Джонсон відкинув заклики піти у відставку через скандал, відомий як «partygate», пообіцявши реформувати спосіб управління його офісом та наполягаючи на тому, що йому та його уряду можна довіряти.

Як повідомлялося, правоохоронці почали розслідування у зв’язку з проведенням вечірок на Даунінг-стріт, де розташовані державні установи Великої Британії, під час дії локдауну в країні.

Поява у ЗМІ інформації про заходи на Даунінг-стріт під час дії COVID-обмежень у 2020 та 2021 роках збільшила політичний тиск на прем’єра Бориса Джонсона. У політичних колах, як від опозиційних партій, так і деяких його власних депутатів, лунають все більше закликів до Джонсона піти у відставку.

Читайте також: Британія скасовує обов'язкове носіння масок у транспорті та магазинах

Нещодавно в Офісі Джонсона визнали, що прем’єр-міністр святкував день народження на Даунінг-стріт під час карантину у 2020 році.

Крім того, сам Джонсон уже зізнався, що відвідав вечірку в саду резиденції на Даунінг-стріт у травні того ж року. При цьому він стверджував, що вважав це «робочим заходом» та що «ніхто не сказав йому, що це суперечить правилам».

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-