Норвегія послаблює «коронавірусні» обмеження

Норвегія послаблює «коронавірусні» обмеження

Укрінформ
Прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре оголосив про пом'якшення в країні обмежень щодо COVID-19.

Про це він сказав у вівторок на брифінгу для ЗМІ, передає Укрінформ із посиланням на The Local.

«Сьогодні ми нарешті досягли точки, коли можемо скасувати багато протиінфекційних заходів, з якими жили цієї зими», – сказав Стьоре.

За його словами, високий рівень вакцинації в Норвегії та менш агресивний варіант коронавірусу Омікрон дозволили країні послабити обмеження.

Нові послаблення набули чинності з 23:00 вівторка.

За новими правилами, ресторанам дозволяється подавати алкоголь після 11 вечора, скасовується рекомендоване обмеження до 10 осіб на кількість людей, які можуть збиратися в приватних будинках, а заходи на відкритому повітрі та в приміщенні (кінотеатри, театри, церкви тощо) не матимуть обмежень по місткості.

Читайте також: Франція послаблює протиепідемічні заходи на тлі високого рівня COVID-захворювань

Термін самоізоляції після позитивного тесту на COVID-19 буде скорочено з шести до чотирьох днів.

Також буде скасовано вимогу працювати вдома, де це можливо.

Мандрівникам, які подорожують до Норвегії, більше не потрібно буде проходити тест на COVID-19 після прибуття в країну. Раніше всі особи, які прибувають до Норвегії, повинні були пройти тест на COVID-19 незалежно від статусу вакцинації.

Водночас залишається чинною вимога щодо використання захисних масок для обличчя в магазинах, у громадському транспорті та в інших місцях, коли неможливо дотримуватися соціальної дистанції в один метр.

Читайте також: Перемогу над коронавірусом оголошувати зарано, він продовжує мутувати – ВООЗ

Решта обмежень може бути знята вже 17 лютого, якщо ситуація з вірусом розвиватиметься належним чином. Проте муніципалітетам буде дозволено вводити місцеві обмеження, якщо вони вважатимуть це необхідним.

Як повідомляв Укрінформ, Данія стала першою країною Європейського Союзу, яка скасувала усі обмеження, запроваджені через COVID-19.

Фото: Kay Nietfeld / POOL / AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-