Глава МЗС Британії закликала Росію відмовитися від риторики часів холодної війни

Глава МЗС Британії закликала Росію відмовитися від риторики часів холодної війни

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс закликала російську владу обрати дипломатичний шлях для зменшення напруги навколо України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

«Існує альтернативний шлях (щодо питання України – ред.) – дипломатичний шлях, який дозволяє уникнути конфліктів і кровопролиття», – сказала Трасс на відкритій частині перемовин із міністром МЗС РФ Сергієм Лавровим у Москві.

Вона також закликала Росію відмовитися від риторики часів холодної війни.

«Ці дискусії мають поважати суверенітет та територіальну цілісність України, адже Росія підписала Будапештський меморандум у 1994 році», – додала Трасс.

За її словами, потенційна війна між РФ та Україною стане катастрофою для всієї Європи.

«По суті, війна в Україні була б катастрофічною для російського та українського народу та для європейської безпеки. НАТО дав чітко зрозуміти, що будь-яке вторгнення в Україну матиме серйозні наслідки та серйозні витрати (для РФ – ред.)», – підсумувала вона.

Читайте також: Україна може зробити ймовірне вторгнення дуже дорогим для Росії – Волкер

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого в Києві Президент Володимир Зеленський провів зустріч з прем'єр-міністром Великої Британії Джонсоном, під час якої було обговорено комплекс кроків щодо стримування російської агресії. Важливою темою переговорів стало зміцнення обороноздатності України.

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс не змогла приїхати до Києва із прем'єр-міністром Британії через захворювання на COVID-19.

9-10 лютого Трасс перебуває у Москві, щоб закликати Кремль до деескалації та припинення агресії проти України.

Фото: Simon Dawson / No 10 Downing Street

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-