Держдеп назвав «обдуманим кроком» призупинення роботи посольства США в Києві

Держдеп назвав «обдуманим кроком» призупинення роботи посольства США в Києві

Укрінформ
Адміністрація США вважає правильним та обдуманим рішення про тимчасову евакуацію посольства в Україні, оскільки російська сторона досі не продемонструвала ознак деескалації.

Таке пояснення озвучив на брифінгу у Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не вдаємося до таких дій без найретельнішого обговорення», - сказав Прайс.

За його словами, у Вашингтоні ці дії вважають «абсолютно необхідними», а рішення приймалося «з однією метою - безпека громадян США та наших колег на місцях». При цьому Прайс назвав «неспровокованим» нарощуванням російських сил на кордоні з Україною.

«Оскільки ніхто не має повної ясності щодо того, як президент Путін приймає рішення і, як я вже говорив, не було жодних відчутних ознак деескалації, ми вжили обдуманих кроків, оновивши рекомендації щодо подорожей для України, й закликали громадян США негайно залишити Україну будь-яким доступним видом транспорту», - додав речник американського відомства.

Читайте також: США продовжують вважати високою ймовірність вторгнення Росії в Україну

Він також поінформував, що зараз частина персоналу посольства в Києві переміщується до Львова. «Співробітники у Львові, включно з нашою тимчасовою повіреною Кристиною Квін, залишаться у контакті з українським урядом, координуючи дипломатичні зусилля», - зазначив Прайс.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу адміністрація Байдена видала розпорядження щодо евакуації більшої частини співробітників посольства США в Києві. Крім того, адміністрація знову закликала американських громадян, які перебувають в Україні, виїхати через загрозу військового вторгнення з російського боку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-