Посольство США повернеться до Києва зі Львова, щойно це стане можливим - Шерман

Посольство США повернеться до Києва зі Львова, щойно це стане можливим - Шерман

Укрінформ
Заступниця держсекретаря США Венді Шерман запевняє, що Посольство США в Україні повернеться до Києва зі Львова, щойно це стане можливим.

Як передає Укрінформ, про це вона сказала в інтерв'ю «Українській правді».

«Так, ми перемістили посольство до Львова, але це – тимчасове рішення. І ми досі лишаємося в Україні», - наголосила Шерман.

За її словами, «посольство повернеться до своєї будівлі в Києві, щойно це стане можливим».

Вона також підкреслила, що США підтримують Україну: «Учора ми оголосили про надання кредитних гарантій на суму до мільярда доларів для фінансової допомоги Україні. З 2014 року ми вже надали 5,6 млрд доларів підтримки Україні, включаючи безпекову допомогу. Ми будемо і надалі надавати безпекову, гуманітарну, економічну підтримку українському народові».

Читайте також: У Сенаті США підготували законопроєкт із новими санкціями проти Росії

Як повідомляв Укрінформ, Держдепартамент США 13 лютого наказав дипломатам, які не займають критично важливих посад, виїхати з посольства США в Києві через постійні повідомлення про нарощування російських військових на кордоні з Україною.

15 лютого тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін запевнила, що американські дипломати і після переїзду частини співробітників посольства до Львова продовжать працювати в усіх сферах відносин між США та Україною, щоб допомогти протистояти російській агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-