Штати закликали ООН зробити все, щоби допомогти Україні

Штати закликали ООН зробити все, щоби допомогти Україні

Укрінформ
Сполучені Штати закликали міжнародну спільноту в ООН докласти всіх можливих зусиль, аби допомогти Україні вистояти в російській агресії, а також подолати гуманітарні виклики, що виникли через неспровоковану війну путіна.

Про це заявила в понеділок під час засідання РБ ООН постійна представниця США при Організації Лінда Томас Грінфілд, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Яким курсом не пішло б російське вторгнення в Україну, ми повинні зробити все – підкреслюю – зробити все, що ми можемо, щоб допомогти народу України», - заявила постпред від США.

Вона закликала росію змінити свій курс, вивести війська з України та забезпечити деескалацію. Представниця США також висловила обурення новими повідомленнями про масові атаки, від яких страждає цивільне населення в Україні. За її словами, цивілізований світ перебуває в жаху від фотографій з України, де знищуються школи, лікарні, дитячі будинки.

«Ми готові забезпечувати підтримку. Ми знаємо, що потреби лише зростатимуть, якщо росія не зупинить свого насильства»,- підкреслила Лінда Томас Грінфілд.

Вона також згадала про наміри путіна оточувати українські міста: «Ми бачили облоги в минулому – від Ленінграда до Алеппо. Це трагедії колосальних масштабів».

У цьому контексті посол зазначила, що Сполучені Штати тісно координують зусилля з українським урядом, сусідніми країнами та міжнародними інституціями, щоби реагувати на гуманітарні виклики. Представниця США підтримала заклик щодо зупинення бойових дій для забезпечення виходу мирного населення та гуманітарного доступу до постраждалих районів.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок в Нью-Йорку пройшло засідання Ради безпеки ООН з метою обговорення гуманітарної ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-