У Чехії порушили 27 кримінальних справ через підтримку російської агресії

У Чехії порушили 27 кримінальних справ через підтримку російської агресії

Укрінформ
Чеська поліція вже порушила 27 кримінальних справ у зв'язку з підтримкою російської агресії проти України. Деякі з них стосуються використання літери Z.

Як передає Укрінформ, про це повідомив посол України в Чехії Євген Перебийніс у Твіттері.

«Чеська поліція вже порушила 27 кримінальних справ у зв'язку з підтримкою російської агресії. Деякі з них стосуються використання літери Z. Розслідування проводиться зокрема за статтею 405 кримінального кодексу - заперечення або виправдання геноциду. Обвинуваченим загрожує до 3 років позбавлення волі», - написав Перебийніс.

Як повідомляв Укрінформ, верховний прокурор Чехії Ігор Стржиж 26 лютого попередив співгромадян про правові наслідки підтримки дій рф. Публічні заяви на демонстраціях і в соцмережах, які схвалюють напад росії на Україну або висловлюють підтримку керівництву рф, можуть вважатися кримінальним злочином, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

24 лютого 2022 року президент російської федерації володимир путін розпочав новий етап війни проти України. Російські війська почали руйнувати міста та селища України з використанням артилерійських систем залпового вогню, авіаційних ударів та ракетних атак. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-