МЗС Франції викликало посла росії через провокаційні заяви щодо злочинів у Бучі

МЗС Франції викликало посла росії через провокаційні заяви щодо злочинів у Бучі

Укрінформ
До Міністерства закордонних справ Франції викликали посла росії через провокаційні заяви щодо злочинів у Бучі.

Про це повідомив міністр закордонних справ Жан-Ів Ле Дріан у Твіттері, передає Укрінформ.

“Стикнувшись із безсоромним і провокативним повідомленням посольства росії у Франції щодо злочинів у Бучі, я вирішив сьогодні вранці викликати посла росії на набережну Орсе”, - зазначив Ле Дріан.

Він додав, що Франція “продовжуватиме боротися з усіма російськими маніпуляціями інформацією про війну в Україні”.

За інформацією Радіо Свобода, посольство росії у Франції 6 квітня опублікувало фотографію, стверджуючи, що тіла у Бучі спеціально викладали, підписавши: «Знімальний майданчик, місто Буча». Згодом твіт був видалений.

Як повідомлялося, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників на початку квітня. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Серед знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох - зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами в потилицю.

Видання The New York Times оприлюднило супутникові знімки тіл, знайдених у Бучі після того, як із неї пішли окупанти. Дані космічної зйомки свідчать, що деякі з тіл загиблих лежали на вулиці давно. Зокрема, на знімку від 11 березня видно не менше 11 загиблих на вулиці Яблунській. Їхні тіла в аналогічних місцях пролежали понад три тижні до відступу російських військ.

Водночас російська пропаганда поширює неправдиві повідомлення про нібито непричетність російських військових до масових убивств у населених пунктах Київщини.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-