Цьогорічний антиковідний протест в Оттаві коштував місту $28,5 мільйона

Цьогорічний антиковідний протест в Оттаві коштував місту $28,5 мільйона

Укрінформ
Масштабний протест противників обмежень, запроваджених у зв’язку із пандемією COVID-19, що кілька тижнів блокував середмістя Оттави на початку цього року, обійшовся місту у понад 37 мільйонів доларів (близько $28,5 мільйона).

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише канадський суспільний мовник CBC News із посиланням на проведені мерією підрахунки. 

“Очікується, що “Конвой свободи” коштуватиме Оттаві приблизно в 37 млн дол, відповідно до приблизної оцінки посадовців, які також мають складнощі зі сплатою штрафів за тисячі порушень правил паркування”, - йдеться у матеріалі. 

Зазначається, що лише на евакуацію автомобілів місту довелося витратити близько 400 тис. дол, хоча близько 80 тис. відшкодували власники автомобілів. 

Читайте також: Трюдо вдруге заразився коронавірусом

Протягом протестів також було виписано 3812 штрафів за парковку, з них лише 42% було оплачено.

Нагадаємо: у лютому й березні цього року рух автомобілів навколо парламентського пагорба в Оттаві та на кількох сусідніх вулицях було заблоковано далекобійниками, які вимагали скасування обмежень заходів охорони здоров’я, запроваджених у зв’язку із пандемією COVID-19. Протестувальники розбили кілька наметових таборів та відмовлялися покидати місто, поки їх вимоги не будуть виконані. Врешті уряду довелося вперше застосувати закон про надзвичайний стан, аби дати правоохоронцям більше повноважень для розблокування столиці.

Фото: Patrick Doyle/The Canadian Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-