У рф порушили кілька справ через антивоєнні гасла на виборчих бюлетенях

У рф порушили кілька справ через антивоєнні гасла на виборчих бюлетенях

Укрінформ
У Росії після виборів, що відбулися 11 вересня, на кількох виборців були заведені адміністративні справи про дискредитацію дій російської армії. Причиною стали антивоєнні гасла на бюлетенях.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Медіазону.

Наприклад, у Москві склали протокол на виборця Льва Карманова, який у кабінці для голосування намалював на бюлетені голуба та написав "Ні війні!". Це помітили члени дільничної виборчої комісії, які не дозволили Карманову опустити бюлетень до скриньки. На виході із дільниці виборця затримали поліцейські. Пізніше Чертановський районний суд оштрафував Карманова на 50 тисяч рублів.

Повідомляється, що подібні інциденти були зафіксовані у Москві, Нижньому Новгороді, Кірові. У соцмережах з'являлися численні фотографії бюлетенів із написами, у яких містилася критика війни, зокрема нецензурна.

У неділю, 11 вересня, у Росії завершився так званий єдиний день голосування, відбувалися вибори різних рівнів. Партія "Єдина Росія" отримала більшість як в обласних, так і в міських парламентах, її середній результат - 62%.

Читайте також: Євросоюз не визнає результати «виборів» в окупованому Криму

Рух "Голос", який спостерігав за перебігом виборів, повідомив про порушення прав виборців та спостерігачів, тиск на них та на кандидатів, а також про порушення процедур голосування вдома. За весь час виборчої кампанії правозахисникам надійшло понад 2 тисячі звернень про порушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-