Словаччина не визнає псевдореферендуми: росія грубо порушує міжнародне право

Словаччина не визнає псевдореферендуми: росія грубо порушує міжнародне право

Укрінформ
Словаччина визнає Україну як незалежну, суверенну державу з незаперечною територіальною цілісністю.

Про це постійний представник Словаччини при ООН Міхал Млинар сказав під час надзвичайної спеціальної сесії Генеральної Асамблеї ООН, яка розглядає проєкт резолюції “Територіальна цілісність України: відстоювання принципів Статуту Організації Об'єднаних Націй”, передає кореспондент Укрінформу.

“Словаччина визнає Україну як незалежну, суверенну державу з незаперечною територіальною цілісністю. Псевдореферендуми на окупованих територіях відбулися під час активних бойових дій у районах, що знаходяться під російською військовою окупацією, за жодних обставин їх не можна назвати реальним, істинним вираженням волі народу України. Словаччина ніколи не визнає ці території”, - наголосив він.

Читайте також: Угорщина в ООН: Україна має право на звільнення своїх територій

А ще сказав, що попри заклики міжнародної спільноти рф робить нові кроки, йдучи врозріз із демократичними принципами, а також грубо порушує міжнародне право.

“Цього разу ми бачимо спробу незаконної анексії частини української території, а іншим разом ми вже можемо говорити про анексію вашої території з боку вашого сусіда, у якого військова перевага. Це неприйнятно і в наших інтересах вжити заходів”, - сказав він.

Читайте також: росії в ООН не вдасться уникнути відповідальності за свої дії в Україні - США

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня в кремлі відбулася нелегітимна церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» і «лнр», а також тимчасово захоплених армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України після проведення псевдореферендумів 23-27 вересня.

Міжнародна спільнота законність інсценованого «волевиявлення» не визнала.

За кілька днів путін підписав закони з незаконним рішенням про «прийняття до складу росії» загарбаних територій України.

30 вересня делегація росії в Раді Безпеки ООН скористалася правом постійного члена й застосувала вето під час голосування резолюції щодо засудження псевдореферендумів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-