Глава МЗС Нідерландів наполягає на закритті нелегальних відділків китайської поліції

Глава МЗС Нідерландів наполягає на закритті нелегальних відділків китайської поліції

Укрінформ
Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра заявив, що відділки китайської поліції, які діють у цій країні мають бути закриті.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“Відділки поліції Китаю в Нідерландах повинні негайно закритися. Міністр закордонних справ Гукстра повідомив посла КНР, що це неприйнятно”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за даними МЗС Нідерландів, китайські поліцейські працювали у країні без запиту на дозвіл такої діяльності. Зараз нідерландські правоохоронці з'ясовують, що саме відбувалося в цих відділках.

МЗС також проводить консультації з іншими європейськими державами. Як зауважує видання, судячи з усього, Нідерланди - не єдина країна, яка з цим стикнулася.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці Нідерландів розслідують інформацію про те, що в Амстердамі й Роттердамі нелегально діють відділки поліції КНР, які можуть використовуватися для тиску на місцевих китайців.

Читайте також: У Нідерландах нелегально діють відділки поліції Китаю - ЗМІ

Незаконні структури діють з 2018 року під прикриттям сервісних центрів для китайських громадян. Найімовірніше, влада КНР використовує їх для тиску на китайців, які проживають у Нідерландах.

У вересні іспанська правозахисна організація Safeguard Defenders виявила, що у Європі діють 36 відділків поліції Китаю, у тому числі два - в Нідерландах. За даними ЗМІ, працюють там здебільшого колишні військовослужбовці та ексспівробітники спецслужб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-