Наслідки можуть бути серйозними: у Нідерландах закликають вивчити факти інциденту в Польщі

Наслідки можуть бути серйозними: у Нідерландах закликають вивчити факти інциденту в Польщі

Укрінформ
Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен назвала інцидент із ракетами у Польщі серйозним і тривожним, водночас підкресливши, що важливо “зберігати спокій і вивчати факти”.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Ми повинні зберігати холоднокровність, адже у разі, якщо хтось робить неправильну оцінку, то це може мати серйозні наслідки, і саме тому ми повинні зберігати спокій і вивчати факти”, - сказала вона.

А також зазначила, що якби росія не атакувала Україну, то цього б не сталося.

“В Україні йде війна, росія націлює на всю цю країну ракети, безпілотники та інше, тому це ризик, який ми бачили раніше”, - підкреслила Оллонгрен.

І вкотре наголосила, що інцидент у Польщі ще раз свідчить про те, що російські атаки повинні припинитися.

Читайте також: росія несе відповідальність за те, що на територію Польщі впала ракета — Мелоні

“Це абсолютно незаконно, що вони роблять”, - сказала вона.

За її словами, Україна проситиме допомоги, зокрема, щодо посилення протиповітряної оборони і, можливо, Нідерланди в цьому допоможуть.

Як повідомляв Укрінформ, попередні висновки свідчать про те, що у Польщі, ймовірно, впала українська ракета при спробі захиститися від російської атаки, але провини України тут немає, оскільки вона захищалася від масованої атаки рф.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

За його словами, розслідування цього інциденту триває, потрібно дочекатися результатів.

Поки немає жодних ознак, що це було результатом навмисної атаки.

Столтенберг повідомив, що союзники по НАТО висловили глибокі співчуття у зв’язку із трагічною втратою життів та висловили солідарність із Польщею. Учасники засідання Північноатлантичної ради отримали інформацію від Верховного головнокомандувача ОЗС НАТО в Європі та від посла Польщі про інцидент, що стався, та про розслідування, яке триває.

Читайте також: Це вже не лише війна рф проти України, а міжнародний конфлікт – Клімкін про вибухи у Польщі

Столтенберг зауважив, що вчорашній вибух стався в той час, коли росія спричинила масовану хвилю ракетних атак по всій Україні. З початку злочинної російської війни проти України НАТО збільшило пильність на східному фланзі та проводить постійний моніторинг ситуації.

15 листопада росія завдала масованого ракетного удару по містах і селищах України та продовжила цілеспрямовані спроби знищити об’єкти критично важливої цивільної інфраструктури.

У Польщі, на території Грубешовського повіту Люблінського воєводства, сталися вибухи, в результаті яких загинуло двоє людей. Розслідування цього інциденту триває.

Фото: Міноборони України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-