КНДР запустила три балістичні ракети в бік Японського моря

КНДР запустила три балістичні ракети в бік Японського моря

Укрінформ
КНДР сьогодні вранці здійснила запуск трьох балістичних ракет малої дальності в бік Японського моря.

Про це з посиланням на заяву Об’єднаного комітету начальників штабів (JCS) збройних сил Республіки Корея повідомляє Yonhap News Agency, передає Укрінформ.

Пуски ракет були зафіксовані з округу Чунхва на південь від Пхеньяна з 8 години ранку за місцевим часом. Ракети подолали приблизно 350 км і впали в море.

Інших подробиць інциденту в JCS не надали, але зазначили, що розвідувальні органи Південної Корея і Сполучених Штатів проводять детальний аналіз специфіки ракет.

Південнокорейська сторона засудила запуски як акт «провокації», який завдає шкоди миру і стабільності не лише на Корейському півострові, але й у міжнародному співтоваристві, а також як порушення резолюцій Ради Безпеки ООН.

«Ми рішуче засуджуємо такі пуски і закликаємо до негайного припинення», - йдеться в заяві JCS.

За попередніми даними, Північна Корея випустила ракети в бік попередньо встановленої навчальної цілі на одному з безлюдних островів біля східного узбережжя КНДР.

Індійсько-тихоокеанське командування США заявило, що хоча запуски не становлять безпосередньої загрози для США чи їхніх союзників, вони наголошують на дестабілізаційному впливі незаконної зброї масового знищення та програм балістичних ракет Північної Кореї.

«Зобов’язання США щодо захисту Республіки Корея і Японії залишаються непохитними», - йдеться в заяві на командування.

Суботній запуск ракети відбувся напередодні оголошення Пхеньяном своїх політичних цілей на 2023 рік після пленарного засідання цього тижння Центрального комітету правлячої в КНДР Трудової партії.

Читайте також: Південна Корея вперше підняла дрони над КНДР

Як повідомляв Укрінформ, попередній подібний запуск двох балістичних ракет малої дальності в бік Японського моря КНДР здійснила 23 грудня, менше ніж через тиждень після пусків двох ракет середньої дальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-