Президент США привітав рішення Ердогана щодо розблокування вступу Швеції до НАТО

Президент США привітав рішення Ердогана щодо розблокування вступу Швеції до НАТО

Укрінформ
Президент США одразу після оголошення Єнсом Столтенбергом про готовність Туреччини розблокувати вступ Швеції до НАТО виступив із заявою, у якій привітав рішення Ердогана та висловив сподівання на швидке приєднання Швеції до альянсу.

Текст заяви оприлюднив у понеділок Білий дім, передає Укрінформ.

«Я вітаю заяву, зроблену сьогодні ввечері Туреччиною, Швецією й Генеральним секретарем НАТО, в тому числі із зобов’язанням президента Ердогана передати протокол про приєднання Швеції до Великої національної асамблеї Туреччини для швидкої ратифікації», - зазначив американський лідер.

Читайте також: Ердоган погодився розблокувати вступ Швеції в НАТО — Столтенберг

Він підкреслив, що готовий працювати з президентом Ердоганом і Туреччиною «над посиленням оборони та стримування» в євроатлантичному регіоні.

«Я з нетерпінням чекаю можливості привітати прем’єр-міністра Крістерссона та Швецію в якості нашого 32-го союзника по НАТО. І я дякую Генеральному секретарю Столтенбергу за його стійке керівництво», - зауважив президент США.

Читайте також: Держдеп про «умови» Ердогана: членство Швеції в НАТО не пов’язане з прагненням Туреччини до ЄС

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган погодився передати турецькому парламенту протокол про приєднання Швеції до НАТО. Раніше Туреччина гальмувала вступ Швеції до Альянсу.

Водночас, ще одна країна-член НАТО, Угорщина, блокує євроатлантичну інтеграцію Швеції. Однак глава МЗС цієї країни Петер Сірято минулого тижня заявив, що Будапешт не затягуватиме з ратифікацією протоколу, як тільки свою позицію змінить Туреччина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-