У Фінляндії розслідують напад російського дипломата на активіста

У Фінляндії розслідують напад російського дипломата на активіста

Укрінформ
Поліція Південно-Західної Фінляндії підтвердила інформацію про початок розслідування після того, як російський дипломат напав на активіста Петра Трофимова біля генконсульства РФ у Турку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

У суботу, 5 серпня, Трофимов вийшов із пікетом на підтримку свого знайомого Дмитра Скуріхіна, якого в Росії засудили до 1,5 років колонії загального режиму за слова «Пробач, Україно».

Трофимов попросив прохожого сфотографувати його разом із плакатом, після чого з консульства вибіг чоловік, вирвав із рук протестувальника плакат і спробував його вдарити.

«Працівник консульства РФ вибіг із воріт і, використовуючи нецензурні вирази, погрожував мені та моїм родичам фізичною розправою. Він вихопив плакат і розірвав його. Я ж ухилившись від ударів, залишився з уривками плаката в руках, а працівник втік за паркан», – розповів активіст.

Читайте також: Фінське місто скасувало дозвіл консульству РФ на безкоштовну дачу

Він підозрює, що у дипмісії проходив прощальний корпоратив, адже консульство припинить свою роботу за кілька місяців.

«На задньому дворі консульства проходив пікнік з мангалом, можливо вживання алкоголю і зіграло з нападником злий жарт», - додав він.

Трофімов розповів, що свідки зняли напад на свої телефони. Одне відео потрапило до редакції видання Turun Sanomat.

У зв'язку з інцидентом Трофімов подав заяву до фінської поліції, а також до прокуратури РФ. Поліція Південно-Західної Фінляндії підтвердила виданню Yle, що почала розслідувати інцидент.

Як повідомляв Укрінформ, у липні стало відомо, що Фінляндія скасує дозвіл на роботу російського консульства в Турку після того як Росія оголосила про плани відкликати згоду на роботу генконсульства Фінляндії у Санкт-Петербурзі.

Фото: Petr Trofimov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-