Сенат США ухвалив оборонний бюджет на 2024 рік - Україна може отримати $300 мільйонів

Сенат США ухвалив оборонний бюджет на 2024 рік - Україна може отримати $300 мільйонів

Укрінформ
Сенат США ухвалив законопроєкт про асигнування на потреби оборони (NDAA) із рекордною сумою дозволених витрат, а також $300 млн на допомогу України.

Голосування відбулося в середу, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Це (законопроєкт - ред.) забезпечить Америці можливість зберігати позицію проти Росії, стійко протистояти Комуністичній партії Китаю та забезпечить, щоб американська армія завжди залишалася найсучаснішою в усьому світі», — заявив у цьому звʼязку в середу лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер.

Цьогорічний NDAA  охоплює близько 3,1 тисячі сторінок та дозволяє виділення рекордних $886 мільярдів, що на 3% більше, ніж минулого року.

Законопроєкт містить положення про виділення $300 мільйонів в рамках Ініціативи сприяння безпеці України.

Читайте також: Деякі законодавці США закликають Конгрес не йти на канікули без рішення про допомогу Україні

Ця сума є мізерною в порівнянні з $61 мільярдом допомоги для України, включеної до пакету додаткового фінансування президента Байдена, зазначає видання. 

Як повідомляв Укрінформ, демократи і республіканці в Конгресі США продовжують переговори щодо міграційної реформи. Досягнення спільного рішення в цих переговорах дозволить ухвалити запит президента США із допомогою Україні, Ізраїлю, Тайваню, а також виділення фінансів на посилення кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-