У повітряному просторі Польщі виявили невідомий об'єкт, який залетів під час атаки Росії на Україну

У повітряному просторі Польщі виявили невідомий об'єкт, який залетів під час атаки Росії на Україну

Укрінформ
У повітряний простір Польщі з боку України сьогодні вранці зайшов нерозпізнаний повітряний об'єкт. За ним спостерігали сили ППО аж до втрати сигналу.

Про це повідомило Оперативне командування Збройних сил Польської Республіки (DORSZ), передає Укрінформ із посиланням на PAP.

"У ранкові години в повітряний простір Республіки Польща з боку кордону з Україною влетів нерозпізнаний повітряний об'єкт, який з моменту перетину кордону і до моменту зникнення сигналу спостерігався радіолокаційними засобами системи протиповітряної оборони країни", - йдеться в комюніке Оперативного командування всіх видів Збройних сил Польщі.

Як підкреслюється, "відповідно до чинних процедур, Оперативне командування залучило наявні в його розпорядженні сили й засоби".

Міністр оборони Польщі відреагував на появу в повітряному просторі країни нерозпізнаного об’єкту.

“Через появу в повітряному просторі Польщі нерозпізнаного об’єкта державні органи відреагували негайно. За посередництвом Бюро національної безпеки я контактую з президентом, прем’єр-міністром, начальником Генштабу та оперативним командувачем Збройних сил”, - написав Косіняк-Камиш у соцмережі Х.

У коментарі TVN24 речник Оперативного командування РП Яцек Горишевський повідомив, що неідентифікований повітряний об’єкт було виявлено в районі міста Замосць Люблінського воєводства, зазначивши, що це “можна пов’язати” з масованим ракетним обстрілом України з боку Росії.

Читайте також: Наймасованіша атака з повітря: у Києві, Львові, Одесі, Дніпрі, Запоріжжі - загиблі та поранені

За його словами, сигнал об’єкта на радарі було втрачено, відтак ведуться пошуки.

Горишевський зазначив, що у такому випадку задіюються різноманітні процедури, зокрема підвищується бойова готовність сил ППО країни, якщо необхідно – у повітря піднімаються винищувачі. За його словами, усі необхідні процедури було застосовано.

Як повідомлялося, сьогодні, 29 грудня, Росія здійснила масований удар по території України, Сили та засоби Повітряних сил Збройних сил України, у взаємодії із підрозділами Сил оборони України знищили 27 ворожих ударних БпЛА Shahed-136/131 і 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-