Британська BAE Systems поновлює виробництво гаубиць M777

Британська BAE Systems поновлює виробництво гаубиць M777

Укрінформ
Британська оборонна компанія BAE Systems виготовлятиме на замовлення американської армії основні конструкції для гаубиць M777, які продемонстрували хорошу ефективність в бойових умовах під час їх використання українськими військовими.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті BAE Systems.

"BAE Systems підписала угоду з армією США на поставку основних конструкцій легких гаубиць M777 за контрактом із невизначеним терміном дії (Undefinitized Contract Action, UCA), вартість якого наразі обмежена $50 мільйонами. Це дозволяє BAE Systems розпочати виконання програми, водночас доопрацьовуючи деталі контракту і його загальну вартість із замовником", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: США варто надати Україні ракети навіть із закінченим терміном придатності - Годжес

Зазначається, що BAE Systems працюватиме зі своїми постачальниками у Великій Британії і США над виробництвом основних титанових конструкцій M777, які складають основу гаубиці. Перші основні конструкції мають бути поставлені у 2025 році.

"BAE Systems відзначає зростання інтересу до системи M777 з боку країн Європи, Азії та Америки. Цей новий контракт створює оптимальні умови для відновлення виробництва M777 у Великій Британії і надає можливість новим і існуючим користувачам приєднатися до нової ініціативи з виробництва M777 і скористатися перевагами гарячої виробничої лінії і економії на масштабах", - йдеться у повідомленні.

Нагадується, що раніше США, а також Канада та Австралія передали Україні гаубиці M777.

"Цей перезапуск виробництва основних конструкцій для M777 армії США відбувається у критичний час, коли гаубиці задіяні в операціях в Україні. США, а також Канада та Австралія передали Україні гаубиці M777. Ми розуміємо, що вони добре працюють, і ми дуже пишаємося своєю роллю у підтримці наших союзників", - заявив віцепрезидент і генеральний директор компанії BAE Systems Weapons Systems UK Джон Бортон.

Читайте також: Експорт озброєнь з Німеччини досяг рекордної позначки у €12,2 мільярда

Також зазначається, що, маючи вдвічі меншу вагу, ніж інші 155-мм буксирувані гаубиці, M777 "забезпечує можливість швидкого реагування і має перевірену історію, що забезпечує вирішальну вогневу міць, коли вона найбільше потрібна в умовах тривалого бою".

"З понад 1250 одиницями M777 на озброєнні сухопутних військ США, України, країн Америки, Австралії та Індії, M777 є єдиною перевіреною в боях 155-мм легкою гаубицею у світі", - заявили в BAE Systems.

Як повідомляв Укрінформ, Туреччина в 2023 році експортувала оборонну продукцію власного виробництва у 185 країн; у грошовому вимірі показник оборонного експорту сягнув рекордних $5,5 мільярда, збільшившись на 27% порівняно з позаминулим роком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-