Макрон ушанував французьких жертв нападу ХАМАС на Ізраїль

Макрон ушанував французьких жертв нападу ХАМАС на Ізраїль

Відео
Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон ушанував пам'ять французьких жертв нападу ХАМАС на Ізраїль під час спеціальної церемонії, організованої у Почесному дворі Будинку інвалідів у Парижі.

Про це пише Le Figaro, передає Укрінформ.

Макрон, який виступив після виконання "Кадіша" (поминальної молитви) Моріса Равеля, назвав події 7 жовтня 2023 року "найбільшою антисемітською різаниною нашого століття".

На тлі 42 портретів жертв Макрон згадав про трьох французьких громадян, яких досі утримує ХАМАС, і наголосив, що Франція продовжує працювати над їхнім визволенням. Трьох заручників на церемонії символізували три порожні стільці.

На церемонії були присутні родичі жертв атаки, багато з них прилетіли з Ізраїлю спеціальним рейсом.

Як повідомлялося, внаслідок атаки ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня 2023 року загинули 42 французькі громадянина, троє досі вважаються зниклими безвісти, ймовірно заручниками. Четверо заручників були визволені.

Читайте також: Ізраїль не погодиться на умови ХАМАС щодо постійного припинення вогню - ЗМІ

Офіцери ізраїльської розвідки дійшли висновку, що щонайменше 32 із нині утримуваних 136 заручників, захоплених ХАМАС та його союзниками 7 жовтня, загинули.

За непідтвердженими даними, щонайменше 20 інших заручників також могли бути вбиті.

Загалом понад 240 людей були взяті в заручники ХАМАС під час нападу на південь Ізраїлю 7 жовтня, що спонукало Ізраїль до відповіді масованими авіаударами та наземної операції у секторі Гази.

Фото: Скріншот із відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-