Бербок підтвердила переговори з Лондоном щодо ракет для України

Бербок підтвердила переговори з Лондоном щодо ракет для України

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок не виключає можливості «кільцевого обміну» з Великою Британією щодо постачання Україні ракет великої дальності.

Про це вона сказала в програмі Caren Miosga телеканалу ARD, передає Укрінформ.

«Це був би варіант. Ми обговорюємо це, довірливо», — сказала глава МЗС, коментуючи пропозицію свого британського колеги Девіда Кемерона, за якою Німеччина могла би передати Великій Британії ракети Taurus, а та, своєю чергою, передала б Україні додаткові Storm Shadow.

Водночас Бербок дала зрозуміти, що підтримує постачання власне Taurus в Україну.

Вона зазначила, що під час свого візиту в Україну влітку дуже чітко сказала, що Україні потрібна далекобійна зброя з огляду на «мінний пояс» на сході країни. На уточнення модераторки, чи малися на увазі також Taurus, підтвердила: «У дужках: також Taurus».

Щоправда, минулого тижня Бербок уточнювала, що до далекобійної зброї належать і, наприклад, гаубиці, які Німеччина передає Україні давно.

Глава МЗС Британії Девід Кемерон, який минулого тижня провів переговори з Бербок у Берліні, заявив про готовність «тісно співпрацювати з німецькими партнерами, щоб допомогти Україні», і згадав, зокрема, можливість «кільцевого обміну».

Обидва на пресконференції підтвердили, що обговорювали питання ракет.

Читайте також: Зеленський переконаний, що далекобійна зброя могла би змінити хід війни в Україні

Багато політиків партії «Зелених», до якої належить і Анналена Бербок, підтримують від самого початку ідею передачі Україні Taurus, але змушені голосувати в Бундестазі проти цієї пропозиції, адже є молодшими партнерами в коаліції, керують якою соціал-демократи, а канцлер-есдек Олаф Шольц виступає категорично проти.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-