В Ірані заперечують таємні перемовини зі США щодо хуситів - ЗМІ

В Ірані заперечують таємні перемовини зі США щодо хуситів - ЗМІ

Укрінформ
В Ірані заперечують проведення із США таємних перемовин, під час яких Вашингтон нібито схиляв Тегеран використати свій вплив на єменських хуситів для припинення нападів на кораблі в Червоному морі.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Сіньхуа із посиланням на іранські ЗМІ.

“Анонімний іранський посадовець заявив, що уся комунікація або непрямі перемовини між Іраном та США обмежені дискусіями про скасування санкцій, таким чином заперечивши твердження ЗМІ”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: США і Британія знову завдали ударів по хуситах у Ємені

Як повідомляв Укрінформ, у середу британське видання Financial Times із посиланням на американських посадовців заявило, що в січні в Омані через посередників відбулися таємні перемовини між США та Іраном. Американську сторону нібито представляли радник Білого дому з питань Близького Сходу Бретт Макгерк і посол США в Ірані Абрам Пейлі. Іран презентував заступник міністра закордонних справ Алі Багері Кані, який також є головним перемовником Тегерана щодо ядерної програми. Оманські посадовці курсували між іранськими й американськими посадовцями, оскільки ті не спілкувалися напряму. Другий раунд переговорів за участю Макгерка планувався в лютому, але був відкладений, оскільки той був зайнятий спробами досягти домовленостей між Ізраїлем і ХАМАСом. Востаннє переговори між США та Іраном, теж через посередників, проводилися в травні минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-