Теракт у «Крокусі»: у РФ затримали ще одного підозрюваного і знову заявили про «український слід»

Теракт у «Крокусі»: у РФ затримали ще одного підозрюваного і знову заявили про «український слід»

Укрінформ
Слідчий комітет Росії повідомив про затримання ще одного підозрюваного у справі про напад на підмосковний концертний зал "Крокус Сіті Хол". Відомство заявляє, що затриманий брав участь у схемі фінансування передбачуваних виконавців нападу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

СКР повідомив, що клопотатиме в суді про арешт нового підозрюваного. Жодних змістовних подробиць не наводиться.

Також відомство країни-агресора вкотре заявило, що нібито отримало докази зв'язку нападників на "Крокус Сіті Хол" з Україною. Нібито виконавці теракту отримували значні суми грошових коштів та криптовалюти з України.

За версією російського Слідкому, докази були отримані під час дослідження вилучених у затриманих технічних засобів та за допомогою аналізу їх фінансових операцій. При цьому жодної додаткової інформації у відомстві не надали.

Читайте також: США попереджали Росію в письмовому вигляді про загрозу теракту на концерті - Білий дім

Збройна атака на відвідувачів "Крокус Сіті Голл" відбулася увечері 22 березня. У будівлі перебувало понад 6 тисяч людей. Загинули 143.

Після подій 22 березня у Росії порушено кримінальну справу про тероризм. Слідчий комітет раніше повідомляв про затримання 12 підозрюваних. Відомо про арешт восьми з них.

Про свою причетність заявило афганське крило терористичної організації "Ісламська держава". Воно опублікувало відео нападу, знятого з камери, закріпленої на тілі одного зі стрільців.

Про український слід у справі заявив раніше глава Росії Володимир Путін. Проте він не навів доказів слідства, які б підтверджували цю версію. Агентство Bloomberg із посиланням на джерела повідомляло, що у цю версію не вірять навіть в оточенні президента.

Читайте також: Росія точно знала про підготовку теракту в «Крокусі» ще з лютого - Буданов

Як повідомлялося, у Білому домі категорично заперечили, що атака терористів ІДІЛ на підмосковний "Крокус Сіті Голл" начебто має певний зв’язок із зусиллями спецслужб України, як продовжують стверджувати в Кремлі.

Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті написав, що російська влада своїми заявами про нібито причетність України до теракту в "Крокус Сіті Голлі" в Підмосков’ї, намагається виправдати повномасштабне вторгнення РФ в Україну в довгостроковій перспективі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-