Британія закликала Ізраїль розслідувати загибель гуманітарних працівників у Газі

Британія закликала Ізраїль розслідувати загибель гуманітарних працівників у Газі

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що Британія закликала Ізраїль розслідувати загибель гуманітарних працівників у Газі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Кемерон зауважив, що новини про "смертельний авіаудар викликають глибокий жаль" і що уряд Великої Британії працює над тим, аби з'ясувати, що сталося.

"Повідомляється, що британські громадяни були вбиті, ми працюємо над перевіркою цієї інформації та надамо повну підтримку їхнім родинам", - додав він.

Організація World Central Kitchen повідомила, що серед загиблих були представники кількох країн, зокрема Великої Британії.

"Це були люди, які працювали над доставкою життєво необхідної допомоги тим, хто її вкрай потребує. Дуже важливо, щоб гуманітарні працівники були захищені та могли виконувати свою роботу. Ми закликаємо Ізраїль негайно провести розслідування та надати повне, прозоре пояснення того, що сталося", - додав Кемерон.

У свою чергу британський прем'єр Ріші Сунак сказав, що "шокований та засмучений" цим інцидентом.

Читайте також: Білий дім розглядає можливість продажу Ізраїлю озброєнь, на доставку якої підуть роки - ЗМІ

Як повідомляли ЗМІ, 7 працівників організації World Сentral Kitchen загинули в секторі Гази внаслідок удару ізраїльських військ. Організація припиняє діяльність у регіоні. Семеро загиблих - громадяни Австралії, Польщі, Великої Британії, один з них мав подвійне громадянство США та Канади, а також представники Палестинських територій.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-