Біля парламенту Грузії - акція проти законопроєкту про «іноагентів»

Біля парламенту Грузії - акція проти законопроєкту про «іноагентів»

Відео
Укрінформ
У Тбілісі біля будівлі парламенту проходить акція протесту проти законопроєкту про «іноземних агентів».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Грузія Online.

На мітинг із гаслом «Ні - російському закону» під будівлею грузинського уряду зібралися студенти. Вони тримають плакати з написами «Через російський закон ми втрачаємо Європу» та «Несправедливий суд, прямуй за російським військовим кораблем».

Зазначається, що акція не дуже масштабна, але галаслива. Водночас демонстранти заявили, що це підготовчий збір перед масштабним протестом.

Ще одна акція розпочалась біля будівлі Тбіліського міського суду, який сьогодні, 8 квітня, може винести вирок Лазаре Грігоріадісу, затриманому учаснику протестів проти законопроєкту «про іноагентів» минулого року. Чоловік звинувачується у нападі на поліцейських під час масових демонстрацій, йому загрожує 11 років в’язниці.

Також у понеділок понад 400 грузинських неурядових організацій та ЗМІ опублікували звернення під назвою «Так – Європі, ні – російському закону», назвавши вдруге ініційований законопроєкт «російським авторитарним інструментом для придушення свободи слова».

«Замість виконання дев’яти кроків, визначених Європейським Союзом, влада цим законом віддаляє нас від Європейського Союзу і завдає незмірної шкоди демократичному та безпечному майбутньому Грузії», – йдеться у тексті звернення.

Як пише SOVA, у понеділок бюро парламенту Грузії зареєструвало законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу», його мають розглянути на юридичному комітеті 12 квітня.

Читайте також: Прем'єр Грузії заявив, що ухвалить закон про «іноагентів» попри критику

3 квітня стало відомо, що парламент Грузії знову ініціює законопроєкт про «іноземних агентів». Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі за це різко розкритикувала правлячу партію.

Згодом 4 квітня у Тбілісі пройшла акція протесту проти цього законопроєкту.

Фото: SOVA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-