На острові Тенерифе активісти протестують проти масового туризму

На острові Тенерифе активісти протестують проти масового туризму

Укрінформ
Активісти розпочали голодування на острові Тенерифе на знак протесту проти руйнівного зростання туризму на Канарських островах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Протестувальники також закликають місцеву владу припинити будівництво готелю La Tejita та пляжного курорту Cuna del Alma на півдні острова й вимагають накласти мораторій на всі проєкти із розвитку туризму.

Невелика група протестувальників оголосила про це після закінчення терміну, відведеного місцевій владі для обговорення питання масового туризму на Тенерифе.

Зазначається, що голодування активістів є частиною більш масштабного протестного руху на Канарських островах під назвою Canarias Se Agota («З Канар досить»).

«Або (місцева влада – ред.) прислухається, або ці люди ризикують своїм життям», – заявив Рубен Перес Флорес, речник Canarias Se Agota.

На наступних вихідних на архіпелазі планують провести низку акцій протесту.

Згідно із даними місцевої торгової палати, торік Канарські острови відвідали 13,9 млн туристів, що на 13% більше, аніж роком раніше, і приблизно у шестеро більше, ніж населення островів у 2,2 мільйона осіб.

Учасники руху Canarias Se Agota вважають, що кількість туристів надмірна, що робить острови менш придатними для життя місцевих жителів, впливає на навколишнє середовище та спричинює ріст цін на житло.

Читайте також: Чарльз III дозволив проводити екскурсії в шотландському замку Балморал

Водночас у торговій палаті Санта-Крус-де-Тенерифе, адміністративного центру Тенерифе, заявили, що варто поміркувати над майбутнім туристичної галузі, однак застерегли від «туристичної фобії», оскільки ця галузь становить 35% ВВП архіпелагу та 40% робочих місць.

Як повідомлялося, в листопаді влада Венеції заявила, що з 2024 року стягуватиме з одноденних туристів €5 за в’їзд до міста у пікові дні, щоб зменшити наплив відвідувачів.

Фото: Europa Press Canarias

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-