Відповідь Ізраїлю на атаку Ірану може втягнути весь регіон у війну - МЗС Йорданії

Відповідь Ізраїлю на атаку Ірану може втягнути весь регіон у війну - МЗС Йорданії

Фото
Укрінформ
Відповідь Ізраїлю на атаку Ірану може призвести до реального ризику втягнення всього регіону в руйнівну війну.

Про це міністр закордонних справ Йорданії Айман Сафаді сказав в інтерв’ю державному ЗМІ, повідомляє Укрінформ із посиланням на TRT World

“Ризики величезні. Це (можлива відповідь Ізраїлю - ред.) може втягнути весь регіон у війну, яка буде руйнівною для нас у регіоні, і ми матимемо дуже, дуже серйозні наслідки для решти світу, включаючи США”, - сказав міністр.

За його словами, Йорданія лобіює великі держави проти ескалації ситуації в регіоні.

Читайте також: На Радбезі ООН керівник UNRWA та постпред Ізраїлю обмінялися звинуваченнями

“Ситуація надто небезпечна. Шанси регіонального вибуху реальні, і це потрібно припинити. Ми повинні переконатися, що подальшої ескалації не буде”, - додав він.

Водночас король Йорданії Абдалла II заявив, що його країна не дозволить перетворити свою територію на "поле бою" після нападу Ірану на Ізраїль, під час якого йорданські сили перехопили кілька ракет і безпілотників, запущених Тегераном, повідомляє видання The National. "Безпека та суверенітет Йорданії – понад усе… Захист йорданців – понад усе… Йорданія не буде полем бою для жодної сторони", - наводить видання слова короля.

Фото: SPA
Фото: SPA

Зазначається, що Йорданія збила кілька ракет, які пролетіли над її столицею Амманом, під час атаки атаки Ірану на Ізраїль минулого тижня. З цього приводу міністр закордонних справ Йорданії Айман Сафаді сказав, що в королівствоі розцінили ці ракети як "реальну небезпеку" для території країни.

"Я думаю, що послання (короля – ред.) дуже чітке. Йорданія захищає свою територію та суверенітет. Вона готова вжити заходів, щоб зробити це, хоча ми не хочемо опинитися в центрі будь-якого конфлікту", – сказав у коментарі The National йорданський геополітичний аналітик Амер Аль Сабайлех. Видання нагадує, що Йорданія, близько половини населення якої має палестинське походження, також є близьким союзником США і підписала мирний договір із сусіднім Ізраїлем 30 років тому.

Як повідомляв Укрінформ, представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч проти 14 квітня запустив понад 300 ракет та безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн вважає, що атака Ірану на Ізраїль є останнім сигналом про наміри "нової Ліги авторитаристів", до якої, окрім Тегерану, також входять РФ та КНДР. 

Фото: Amos Ben Gershom, Attorney General

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-