Шведська митниця вилучила близько 1,4 тонни кокаїну у порту Нюнесхамн

Шведська митниця вилучила близько 1,4 тонни кокаїну у порту Нюнесхамн

Укрінформ
Шведська митниця провела одне з найбільших в історії країни вилучень кокаїну, конфіскувавши близько 1,4 тонни наркотику в порту поблизу Стокгольма.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ. 

Як розповів у вівторок офіційний представник митниці Стефан Гранат, наркотики були виявлені в контейнері в порту Нюнесхамн, на південь від Стокгольма, 18 квітня. За підозрою в причетності до перевезення було заарештовано шістьох чоловіків.

За словами Граната, це одне з найбільших вилучень за всю історію, а митниця все ще чекає на точну цифру знайденої кількості наркотику. На думку представника митниці, наркотики, ймовірно, призначалися для європейського ринку, а Швеція була лише транзитною країною.

"Ще 5-10 років тому було дуже незвично вилучати лише 100 кілограмів", - сказав Гранат.

Читайте також: У Греції у водія вантажівки вилучили кокаїн вартістю понад €2 мільйони

Обсяг кокаїну, вилученого шведською митницею, досяг піку у 2022 році, коли було конфісковано 822 кілограми. Це на понад 300 кілограмів більше, ніж попередній рекорд, встановлений у 2018 році.

Як повідомляв Укрінформ, болгарські митники вилучили 403 кілограми героїну, знайденого у вантажівці з турецькою реєстрацією, що прямувала з Ірану до країн Західної Європи.

Фото ілюстративне: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-