У Бостоні поліція затримала сотню пропалестинських учасників акції протесту

У Бостоні поліція затримала сотню пропалестинських учасників акції протесту

Укрінформ
У США в Північно-Східному університеті (м. Бостон) поліція затримала в суботу близько сотні учасників пропалестинської акції та ліквідувала несанкціонований наметовий табор на території кампусу.

Як передає Укрінформ з посиланням на The Hill, протестувальники встановлювали намети в університетському парку Centennial Common. Служба охорони закладу разом з поліцією штату Массачусетс попросила протестувальників залишити парк.

Правоохоронці затримали деяких учасників акції, які не є студентами.

Читайте також: Пропалестинські студенти розблокували престижний паризький університет після угоди з керівництвом

«У те, що розпочалася як студентська демонстрація два дні тому, проникли професійні організатори, котрі не мають стосунку до Північно-Східного університету, – ідеться в заяві закладу, розміщеній в соцмережах. – У рамках наведення порядку поліція затримала близько сотні осіб».

Зазначається, що осіб, котрі пред'явили студентські посвідчення, було відпущено, однак їх буде притягнуто до дисциплінарної відповідальності в межах університету, без залучення правоохоронних органів.

У начальному закладі заявили, що вжили відповідних заходів після того, як під час протестів почали лунати «злісні антисемітські образи».

«Ми не можемо терпіти такого роду ненависть у нашому кампусі», – ідеться в заяві.

Студентська організація «Хаскі за вільну Палестину», яка очолює протест, заявила в суботу, що адміністрація «поширила неправдиві наративи» щодо наметового табору.

«Ми тут, тому що наш університет відмовляється навіть вважати ситуацію катастрофічною гуманітарною кризою, яку спричинив геноцид палестинців, – заявила група в соцмережах. – Північно-Східний відмовляється розривати зв'язки з виробниками зброї, які ведуть бізнес із ізраїльськими військовими».

В університеті повідомили, що парк «повністю захищений» і що життя в кампусі повернулося до «нормального стану».

Пропалестинські акції проходять у багатьох навчальних закладах США. Як повідомляв Укрінформ, у Нью-Йорку до протестів долучилися студенти Колумбійського університету, де більш як тиждень тому також поліція затримала понад сотню протестувальників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-