Південна Корея скасувала останні COVID-обмеження

Південна Корея скасувала останні COVID-обмеження

Укрінформ
Влада Південної Кореї скасувала останні карантинні обмеження, що діяли в країні більш ніж чотири роки після підтвердження першого випадку захворювання на COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

У середу, 1 травня, країна понизила «кризовий рівень щодо COVID-19» із другого «пильність» до найнижчого із встановлених чотирьох рівнів - «занепокоєння», таким чином повністю повернувшись до «нормального стану в країні до пандемії».

Відтепер носити маску у медзакладах Південної Кореї більше не обов’язково, а здача тесту на коронавірус стала рекомендацією.

Також влада більше не буде повністю компенсувати витрати на тестування на COVID-19 або госпіталізацію, і пацієнти повинні будуть самі оплачувати противірусні пігулки.

Програма безкоштовної вакцинації залишиться доступна протягом сезону 2023-2024 років.

Читайте також: COVID-19 остаточно переходить у розряд сезонних захворювань - Кузін

Зазначається, що рішення влади було ухвалено через понад чотири роки після того, як 20 січня 2020 року країна оголосила про свій перший випадок захворювання на коронавірус.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні одна з найбільших в Європі кількість згодних із твердженням про перебільшення коронавірусної загрози: 53% згодні з твердженням, 30% не згодні, 16% і згодні, і не згодні. В інших країнах Європи з цим твердженням було менше згодних.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-