У Франції поліція звільнила університет в Ліллі від блокади пропалестинських протестувальників

У Франції поліція звільнила університет в Ліллі від блокади пропалестинських протестувальників

Укрінформ
У четвер французька поліція поклала край блокаді пропалестинськими студентами будівлі Лілльського Університету. Останніми днями подібні «зачистки» були проведені також у Сорбонні та у Вищій школі суспільних наук в Парижі (Sciences Po Paris).

Як передає Укрінформ, сили правопорядку втрутилися у ситуацію на прохання дирекції навчального закладу, повідомляє Le Monde.

"Нас було близько двадцяти на момент приходу поліцейських, а їх в чотири рази більше, щоб вивести нас", - поскаржилася одна з активісток.

Напередодні колектив студентів, що окупували будівлю, оприлюднив свою заяву в Інстаграмі, де закликав зокрема, "припинити партнерство з Тель-Авівським університетом та всіма ізраїльськими університетами", а також "припинити масові вбивства і геноцид, який підтримується великим бізнесом та нашими урядами».

Читайте також: Пропалестинські студенти розблокували престижний паризький університет після угоди з керівництвом

Пропалестинські протести студентів спалахнули у багатьох вишах Франції, змусивши уряд країни віддати розпорядження правоохоронцям реагувати швидко та твердо. На вимогу прем'єр-міністра Габріеля Атталя був демонтований протестний табір у Сорбонні та знята блокада із паризького «Sciences Po» .

Як повідомляв Укрінформ, кількасот студентів зібралися у п'ятницю біля Пантеону в Парижі, щоб висловити підтримку жителям Гази та висловити протест насильницьким діям влади. Це сталось після того, як поліція «зачистила» приміщення престижного університету суспільних наук (Sciences Po) від пропалестинських активістів.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-