В основі як нацизму, так і рашизму лежить зневага до людського життя - Україна в ОБСЄ

В основі як нацизму, так і рашизму лежить зневага до людського життя - Україна в ОБСЄ

Укрінформ
В основі як нацизму, так і рашизму лежить неповага до людської гідності та життя, а кожен вбитий українець у результаті російської агресії ще більше збільшує прірву між російськими лідерами і тими, хто віддав своє життя у боротьбі з нацизмом.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила тимчасово повірена у справах України при міжнародних організаціях у Відні Вікторія Кувшинникова.

"Як би не називалася ідеологія - нацизм, фашизм, сталінізм чи рашизм - в їхній основі завжди лежить неповага до людської гідності та життя. Саме тому, якої б довжини стрічки не були на грудях російських лідерів, це не робить їх ближчими до героїв, які боролися з агресором 80 років тому. Навпаки, кожен убитий в Україні ще більше збільшує прірву між ними і тими, хто віддав своє життя за десятиліття нашої свободи і миру", - наголосила Кувшинникова.

У ході свого виступу вона поінформувала присутні делегації країн-учасниць ОБСЄ про продовження Росією завдання ракетних ударів по українських містах, у тому числі на Великдень.

"Що б ми не чули про свободу віросповідання та церкви від кремлівських посланців, однак Росія забула головну Божу заповідь - не вбий! Загалом лише за минулий тиждень українські міста були обстріляні понад 380 разів. І це відбувається щодня на цій війні. Наприклад, навіть у День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Володимир Путін санкціонував чергову масовану ракетну атаку на Україну. На Україну були випущені 55 ракет і 21 ударний безпілотник", - заявила заступниця очільника місії України при ОБСЄ.

Вона також вказала на те, що "тиранія завжди намагається використати демократичні інститути для самолегітимації".

Читайте також: Шлях до миру в Україні лежить у виведенні російських військ - Євросоюз в ОБСЄ

"Лише кілька днів тому російська влада вкотре спробувала створити для всього світу та власних громадян ілюзію законності майже довічного перебування при владі людини, яка перетворила Російську Федерацію на державу-агресорку, а правлячий режим - на диктатуру. Але з огляду на тяжкість скоєних злочинів та чинний ордер Міжнародного кримінального суду на арешт Володимира Путіна, немає жодних правових підстав для визнання його демократично обраним і легітимним президентом Російської Федерації", - заявила українська дипломатка.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що українці, які 80 років тому боролися з нацизмом, знову протидіють злу, що відродилося.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-