Протестувальники перекрили рух у центрі Тбілісі

Протестувальники перекрили рух у центрі Тбілісі

Фото
Укрінформ
Біля будівлі парламенту Грузії у Тбілісі знову зібралися супротивники закону про «іноагентів», автомобільний рух проспектом Руставелі перекрито.

Про це повідомляє «Эхо Кавказа», передає Укрінформ.

Зазначається, що демонстранти планують провести ніч біля будівлі парламенту. Завтра о 9-й ранку тут має відбутися засідання юридичного комітету, на якому до третього читання обговорять проєкт закону «Про прозорість іноземного впливу».

«Ми збираємося і залишаємося на ніч, бо на ранок 13 травня влада призначила комітетські слухання щодо «російського закону», щоб підготувати його до голосування у третьому читанні… Давайте разом проведемо ніч, а вранці не дозволимо депутатам «Мрії» увійти до будівлі парламенту та продовжувати діяти всупереч волі народу, Євросоюзу та Конституції» – заявили організатори мітингу.

За інформацією видання, біля будівлі парламенту мобілізовано додаткові сили поліції. Правоохоронці закрили ворота з внутрішнього боку металевими загородженнями.

Читайте також: Президентка Грузії пропонує відкласти набрання чинності законом про «іноагентів»

Як повідомляв Укрінформ, грузинський парламент 1 травня схвалив закон «Про прозорість іноземного впливу» у другому читанні. Це рішення спричинило масові акції протесту в країні.

7 травня понад 30 депутатів Європарламенту закликали Високого представника ЄС Жозепа Борреля призупинити статус кандидата на вступ до ЄС для Грузії.

Фото: Mzia Saganelidze, RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-