Під'їзд будинку в Бєлгороді, ймовірно, зруйнував російський боєприпас - CIT

Під'їзд будинку в Бєлгороді, ймовірно, зруйнував російський боєприпас - CIT

Укрінформ
Група Conflict Intelligence Team (CIT) вважає малоймовірною версію Міноборони Росії про те, що 12 травня під'їзд багатоповерхівки у Бєлгороді зруйнував фрагмент збитої української ракети «Точка-У», а припускає, що скоріше за все це був схід російського боєприпасу.

Як передає Укрінформ, про це сказав засновник CIT Руслан Левієв у Ютуб-ефіріжурналіста Майкла Накі.

«Версія про те, що ракета від української "Точки-У" могла так змінити свою траєкторію під дією ракети ППО, щоб ударити з цього боку будинку, здається нам малоймовірною», - наголосив Левієв.

Вивчивши та проаналізувавши фото і відео з Бєлгорода, OSINT-розслідувачі (розвідка на основі відкритих джерел) дійшли висновку, що з великою ймовірністю попадання в будинок сталося з північного сходу. За словами Левієва, такий напрямок удару доводять, зокрема, пошкодження вікон: вони вибиті з північно-східного (зовнішнього) боку будинку і залишилися цілими з південно-західного (внутрішнього).

CIT припускають, що це була зенітна керована ракета від російського комплексу ППО або позаштатне сходження авіаційної бомби (ФАБ-500) з із універсального модуля планерування та корекції (УМПК).

Читайте також: ЦПД - про вибух багатоповерхівки у Бєлгороді: Схоже на провокацію Росії

Як повідомлялося, за інформацією ЗМІ, у російському Бєлгороді 12 травня пролунали вибухи, внаслідок чого у місті обвалився під'їзд багатоповерхівки. Наразі відомо про 7 загиблих. Також повідомляється, що дах зруйнованого будинку впав на рятувальників, які проводили розбір завалів.

Російські літаки регулярно впускають авіабомби ФАБ-250 і ФАБ-500 на території Бєлгородської області РФ.

Також у квітні минулого року російський літак Су-34випадково скинув боєприпас на місто Бєлгород, що призвело до вибуху та пошкоджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-